HTML

Landi Apple Blog

Minden ami Apple és minden ami fontos. Szerintem. :-)

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Hogyan segít az iPad a Mercedes-Benz-nek?

2010.05.26. 14:12 landilevente

 A Mercedes-Benz 40 kereskedést szerelt fel iPad-ekkel, hogy hatékonyabban áruljanak, adjanak bérbe autókat.

 
A Wall Street Journal egy riportjában beszámol arról, hogy ezzel az iPad flottával és a rá telepített MB Advantage programmal fogja lehetővé tenni a kereskedőknek, hogy elérjék a legfrissebb engedményeket és helyben lefolytathassák az egész vásárlást a potenciális felhasználókkal ahelyett, hogy be kelljen vezetni a vásárlót egy asztalhoz, ahol számítógép is van.
 
Andreas Hinrichs-szel az értékesítési alelnökkel készített interjúban azt mondta a WSJ-nek: “El akartuk hozni a mobil forradalmat a kereskedőkhöz. Az iPad fogyasztócentrikus, de van üzlei felhasználási módja is.”
 
A cég iPad programja lehetőséget nyújt továbbá a kereskedőknek, hogy megvizsgálják a visszahozott autók állapotát a bérbeadás után, úgy, hogy a bérlő is ott van. 
 
Az Ohio-i North Olmsted-i Mercedes-Benz kezeskedő Bernie Moreno elmondta: “amikor valaki betér hozzánk kimegyünk vele egy jegyzettömbbel és ceruzával és lejegyzeteljük az összes problémát, mint például egy karcolás itt és egy horpadás ott és utánna visszamegyünk az asztalhoz és beviszünk mindent a számítógépbe.”
Moreno elmondta, hogy saját iPad-jét kezdte korlátozott szinten használni, hogy nyilvántartsa a bérbeadott autókat.  Most pedig a többi kereskedővel együtt a cég hivatalos iPad kísérleti programjában teszi ezt.
Amikor egy vevő megérkezik, Moreno kiviszi magával iPad-jét, hogy helyben vissza tudja venni az autót.
“Most mindezt a vevő előtt tudom megcsinálni és ez csak még hitelesebbé tesz minket” Mondta Moreno. A hír szerint a cég kísérleti programja azt eredményezheti, hogy a Mercedes-Benz mind a 350 USA-beli kereskedőjének iPad-eket oszt szét.
 
Még novemberben az amerikai Apple üzletekben elkezdték leváltani az addig használatos Windows CE alapú EasyPay eszközöket iPod Touch-okra, megkönnyítve ezzel a vásárlásokat. Az eszközöket külön erre a célra tervezett bankkártyaolvasóval és vonalkód leolvasóval felszerelt tokban használják. Az aláírásokban pedig a Pogo Sketch stylus segít.
Részletekért ajánlom az AppleInsider cikkét.
Később több hír is szólt arról, hogy több másik cég is szeretné használni az Apple megoldását, hogy leváltsa a saját kiöregedett és sokkal bonyolultabb eszközparkját.
 
Érdekes dolog, hogy mennyire sok felhasználási módot lehet találni egy eszközre, ha adott a jó fejlesztői környezet és stabil az operációs rendszer. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a következő.
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: apple ipad

A bejegyzés trackback címe:

https://landiapple.blog.hu/api/trackback/id/tr962032900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása