HTML

Landi Apple Blog

Minden ami Apple és minden ami fontos. Szerintem. :-)

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Mit töltenek le a smartphone felhasználók?

2010.06.02. 22:24 landilevente

Nielsen Wire tegnap a The State of Mobile Apps című cikkében közzétette a 4200 ember bevonásával a jelenlegi smartphone-ok programjairól készített felmérését.

2009 végén az USA-ban 21% smartphone-t használ, ami egy évvel korábbi 14%-hoz képest óriási növekedés. Az öszes telefonfelhasználó 14%-a töltött le programot az utóbbi 1 hónapban.

Az iPhone felhasználóknak átlagban 37 program, BlackBerry (10), Palm (14), Windows Mobile (13), Android (22) van a készülékén.

A játékok a legnépszerűbbek a letöltések között.

 

 

Facebook, Google Maps és a Weather Channel a legnépszerűbb programok a smartphone-okon.

- iPhone: Facebook (58%), iTunes (48%), Google Maps (47%)

- Android: Google Maps (67%), Facebook (50%), Weather Channel (38%)

- Blackberry: Facebook (51%), Google Maps(34%), Weather Channel (28%)

 

Nielson azt jósolja, hogy a smartphone-ok jövőre átveszik a vezetést és a mobil programok pedig egyre nagyobb népszerűségenek örvendenek, ami egyáltalán nem meglepő.

Míg pár évvel ezelőtt a felsőkategóriás telefonokat a kamera felbontása, kijelző mérete, az OS alapfunkciói, ára... emelte ki a tömegből, manapság az OS-re elkészített programok dominálnak. Minőségbeli különbségek eddig is voltak a különböző kategóriákba sorolható telefonok között, de általában a felhasználónak nem jelentettek akkora felhasználásbeli előnyt, mint a jelenlegi készülékek. Kevésbé jó képeket készített, videót vett fel... Pár éve még a személyreszabás nagyjából kimerült az egyéni csengőhangok, háttérképek, témák szintjén. Ettől eltekintve az azonos telefonok ugyanazokra a dolgokra voltak képesek. Ma viszont szinte nem találhatunk két smartphone-t, amely ne lenne a felhasználó számára értékes programokkal nem csak küllemében, hanem tartalmában, funkcionalitásában személyre szabva.

1 komment

Címkék: apple statisztika iphone

A bejegyzés trackback címe:

https://landiapple.blog.hu/api/trackback/id/tr932052156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MacDonát 2010.07.31. 09:55:32

Egyszer körbenéztem Blackberrymre a BB app piacán. Gondoltam keresek vmi ingyenes játékot. (eleve a BB appworld je nem használhato itthon) Kinéztem pár játékot,na mondom "Download". Kiirta,hogy küldi mailben. Megnézem a mailt. Jött is link. De nemám a játék letöltö linkje volt,hanem (!!!) vissza vezetett ugyanarra az oldalra,és ott kiirta végül,hogy akkor ez ennyibe kerül (!!!) Ez a rendszer szerintem überFAIL nagyon FAIL. Azota se jártam arra...
süti beállítások módosítása