HTML

Landi Apple Blog

Minden ami Apple és minden ami fontos. Szerintem. :-)

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Az AT&T megszünteti a korlátlan adatforgalmat

2010.06.02. 16:00 landilevente

 

Az AT&T bejelenetette, hogy megváltoztatja a adatfogalommal kapcsolatos taktikáját.

Június 7.-ével, ami valószínűleg nem véletlen, hogy az új iPhone bejelentésének időpontja megszünteti a korlátlan adatforgalmat magában foglaló tarifákat. Ezáltal elképzelhető, hogy sokkal kevesebb problémájuk lesz a felhasználóiknak a szolgáltató hálózatával, hívások megszakadásával...

Az új DataPro 2GB adatforgalmat foglal magában 25$-ért és a tethering pedig további 20$ lesz. Az új DataPlus csomagot pedig 200MB-ot 15$-ért kaphatják meg. 

A szolgáltató szerint a felhasználóik 65%-a kevesebb mint 200MB-ot használnak el és a 98%-uk pedig kevesebb mint 2GB-ot havonta.

A felhasználók éresítést kapnak róla, ha az előfizetett adatforgalom közelébe érnek és DataPro esetében további 1 GB-ot 10$-ért, és DataPlus esetében 200MB-ot 15$-ért vásárolhatnak meg. A 30$/hó korlátlan 3G adatcsomag helyett lesz elérhető a 2GB-os DataPro 25$-ért. A jelenlegi szerződéseket nem érinti, de ha valaki a jövőben készüléket vásárol nem lesz lehetősége korlátlan csomagra előfizetni.

Mint régebben már írtam, még decemberben volt szó erről a változtatásról. Akkor a cég azt nyilatkozta, hogy a hálózati kapacitásuk 40%-át az összes felhasználó 3%-a emészti fel. Így az az igazságos, ha a hálózatot intenzíven használók többet fizetnek, mint a többi felhasználó. Más forrásokból pedig az derült ki, hogy az iPhone felhasználók átlagosan 10 szer akkora adatforgalmat hasznának, mint a többi smartphone felhasználó, így sokan lehet hogy többet fognak majd fizetni, mint eddig.

Ha ezeket a tarifákat megnézzük nem is olyan rossz az itthon T-mobile által nyújtott csomagok. Nem tudom, hogy másnak mennyire elég az itthon is elérhető 2GB, de nekem az utóbbi 1,5 évben soha nem sikerült túllépnem, de megközelítenem se. 

Szerintem már csak idő kérdése, hogy engedélyezzék az iPhone-iPad tetheringet világszerte, amihez ez volt az első lépés. Korlátlan adatforgalomra tetheringet adni az embereknek a szolgáltatók halálos ítélete lenne.

 

Szólj hozzá!

Címkék: apple iphone at&t

A bejegyzés trackback címe:

https://landiapple.blog.hu/api/trackback/id/tr652051088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása