HTML

Landi Apple Blog

Minden ami Apple és minden ami fontos. Szerintem. :-)

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Szabadalmak az iTunes felhősítéséhez

2010.05.28. 18:01 landilevente

 Az Apple jövőbeli tervei között szerepel egy cloud alapú iTunes, ami lehetőséget biztosítana a felhasználóknak, hogy szinkronizálják, ott folytassák ahol abbahagyták tartalmaikat és hogy a más forrásból származó pédául HD és rádió adások cimkéit is felhasználhassák.

 

Az amerikai szabadalmi hivataltól két szabadalmi kérvény került elő a héten. Az első “Recapping Media Content” egy rendszert ír le, ahol a felhasználók ott folytathatják az albumokat, TV műsorokat, filmeket, ahol abbahagyták. A rendszer a helyi és internetről streamelt tartalmakra is vonatkozik. A leírás szerint a rendszer által a felhasználó felfrissíthetné, hogy mit látott eddig a rendszer által generált rövid összefoglalások segítségével.

Jelenleg a médialejátszók nem nyújtanak lehetőséget arra, hogy összefoglalókat készíttethessen velük a felhasználó. Az összefoglalók szöveg, kép, hang vagy ezek kombinációjaként is elérhetőek lennének.

 Az Apple megoldása szinkronizálná a lejátszási adatokat és személyes beállításokat lehetővé téve a felhasználónak, hogy különböző eszközökről hozzáférjenek a tartamaihoz és azokat onnan folytathassa, ahol abbahagyta. A felhasználó az összefoglalók segítségével nem veszítené el a film, TV műsor fonalát. Mindezt tökéletesen működne egy programon, mint például az iTunes, vagy egy böngésző alapú lejátszón keresztül.

(2008 November 25.-én nyújtották be és Windy Chien, Gary Stewart és Robert Kondrk nevéhez fűződik.)

 

A második csütörtökön került elő és egy olyan rendszer működését írja le, ahol a felhasználóknak lehetőségük nyílik arra, hogy automatikus cimkéket fogadjanak a Web-ről és a streamelt vagy rádió tartalmakat ennek segítségével “felfedezhessék” és megvásárolhassák az iTunes-ban.

“Tagging Media Assets, Locations, and Advertisements” címen 2010 január 26.-án nyújtották be. Több közvetítő médiumot foglal magában, mint például HD rádió, szatelit rádió, internet rádió és letöltött tartalom. A tartalom több cimkével is ellátható, mint például előadó, album, podcast RSS-hez tartozó URL,… GPS-en keresztül tárolható lenne a felhasználó helye is ahol hallgatta. A rendszer részletes információkat is képes lenne nyújtani, mint például ki volt a rádió állomás DJ-je, amikor a szám elhangzott. A cimkék által különböző műveleteket lehetne végrehajtani különböző rendszereken. Pédául plusz információkat szerezni, reklámokat kapni vagy hozzáférést a tartalomhoz.

(Jesse Lee Dorogusker, Emily Clark Schubert, Donald J. Novotney, Lawrence G. Bolton, and Eric Oliver.)

 

Mindkettő szabadalom bizonyíték arra, hogy az Apple bővíteni kívánja az iTunes által nyújtott szolgáltatások körét. A 85 millió $-ért felvásárolt Lala működését május 31.-én fogja befejezni. A június 7.-én kezdődő WWDC-n számíthatunk részletekre az új szolgáltatással kapcsolatban.

Szólj hozzá!

Címkék: apple itunes szabadalom cloud

A bejegyzés trackback címe:

https://landiapple.blog.hu/api/trackback/id/tr132038472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása