HTML

Landi Apple Blog

Minden ami Apple és minden ami fontos. Szerintem. :-)

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Dell Streak tablet

2010.05.26. 01:46 landilevente

Tegnap hivatalosan is bejelentették a Dell Streak-et. A Dell első olyan készülékét, amit az iPad konkurenciájának tekinthetünk, bár sok szempontból nem hasonlítanak egymásra. Gondolkoztam rajta, hogy mi is a Streak (mini 5). A Dell tabletként kezeli, az O2 telefonként, nekem pedig teljesen olyan érzésem van mintha egy újabb MID-et látnék. A tablet megnevezés valószínűleg a kategória mostani felkapottsága miatt jöhetett szóba, bár számomra ez még most is a nagyobb iPad méretű készülékeket jelenti, de ha ők mondják. Legyen! Az O2-től telefonként lehet majd megvásárolni, igaz árakról, tarifákról még nincsen szó, de június 4.-én már forgalomba kerül az Egyesült Királyságban. A MID elnevezésnek pedig az Intel Atom hiánya tesz keresztbe, bár az utóbbi időben már rengeteg ARM alapú készülékre is hallottam ezt a kifejezést. A mérete is ebbe a kategóriába engedi leginkább beilleszkedni a készüléket.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Az 5”-os gépet először az évente megrendezésre kerülő CES-en januárban mutatták be. A későbbiekben 7” és 10” verziókban is meg fog jelenni, akkor még szórakoztatóbb lesz ezeket telefonként megvásárolni például az O2-nél.  
 
A készülék specifikációja nem hordoz magában semmi meglepőt.
5” kijelző, 800x480 felbontással, multitouch
1GHz Qualcomm Snapdragon QSD8250
RAM - 256 MB
2GB belső memória
1 MicroSD™ cardslot
3G
Wi-Fi b,g (n nincsen)
Bluetooth® 2.1 EDR
5 Megapixel, Autofocus kamera, dual LED flash
Másodlagos VGA felbontású kamera videochat-hez
GPS
15,3 x 7,9 x 1 cm és 220g
 
 
A készüléken természetesen Android fut melyből elérhetjük a közel 38.000 programot, Google Voice-ot, Google Maps-et… Későbbiekben megkapja az Android legújabb 2.2-es verzióját az Adobe Flash 10.1 támogatással együtt.
 
 
A Dell honlapján lévő videóban Kevin Andrew a Streak fejlesztő csapatának egy tagja azt mondja, hogy az eszköz felhasználási területe elsősorban elektronikus könyvek, zene, film, de ő a tesztidőszak alatt elsődleges telefonként is használta.
“Számomra, ez egy fantasztikus eszköz, mert az Android platform képességeit ötvözi a nagyszerű designnal és formatervvel, ami bárhol velem lehet”
 
Kíváncsi leszek rá, hogy a nagyobb verziók milyenek lesznek, mert ennek a méretnek legalább annyi hátránya van, mint előnye. Telefonnak nagy, tabletnek kicsi. Az iPad méretéből adódóan szerintem sokkal kényelmesebb lehet ugyanezekre a feladatokra, de ha valaki zsebében hordható eszközt szeretne és a 3,5”-os kijelzőt szűkösnek találja akkor vehet egy tablet-nek hívott, MID-nek látszó nagy telefont a Dell-től.

 

2 komment

Címkék: dell tablet dell streak dell tablet

A bejegyzés trackback címe:

https://landiapple.blog.hu/api/trackback/id/tr252031913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Werewolfmayer 2010.05.26. 17:17:01

"ha valaki zsebében hordható eszközt szeretne és a 3,5”-os kijelzőt szűkösnek találja akkor vehet egy tablet-nek hívott, MID-nek látszó nagy telefont a Dell-től."

Ez nagyon tetszett:)
süti beállítások módosítása