HTML

Landi Apple Blog

Minden ami Apple és minden ami fontos. Szerintem. :-)

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Az Apple a legnagyobb tech vállalat a világon!

2010.05.27. 03:36 landilevente

Az Apple üzleti értéke szerdán elérte a 222 milliárd $-t maga mögött hagyva a  Microsoft-ot, így a világ legnagyobb technológiai vállalataként zárt a Wall Street-en.

 
Az USA második legnagyobb vállalata lett az Exxon-Mobil olaj óriás mögött, akiknek 280 milliárd $ az értékük. Szerdán az Apple 244,13 $-on zárt 222 milliárd $ értéket adva a cégnek, míg a Microsoft 24,98 $-on zárt és a cég értéke 219milliárd $ lett.
 
Ahhoz képest, hogy a cég 1997-ben még halálán volt ez elég szép teljesítmény. Steve Jobs emlékezetes visszatérése után megreformálta az egész céget, leegyszerűsítette a termékkínálatot, termékek frissítését, kijelölte a fejlődés irányát, fejlesztések fő területeit, később bemutatta a legendás iPod-ot, iTunes-t, 2007-ben az iPhone-t és idén az iPad-et. 150 milliárd $-ral növekedett a cég értéke a vezetése alatt eltelt 12 évben. Nem véletlenül kapta meg az évtized CEO-ja címet a Fortune-től.
 
Kis kiegészítésként szeretném hozzáfűzni, hogy vannak olyan elemzők, akik 350$-os részvényárakat is jósolnak az Apple-nek még idén. Termékeknek nem leszünk híján a közeljövőben az biztos, ha csak a következő iPhone-ra és a Lala megvásárlásából kikövetkeztethető iTunes Stream szolgáltatásra, OS 4-re... gondolunk.
 
Nem tudom, hogy a Microsoft-nak mi van a tarsolyában a Windows 7 telefon operációs rendszerén és az Office for Mac 2011 bétáján kívül, de úgy tűnik nagy kapkodásban vannak, hogy visszaszerezzék vezető helyüket és meggátolják a két cég közötti szakadék mélyülését. Több hír radikális összevonásokról, átszervezésekről szól a Microsoft háza táján.
Ha segítségre lesz szükségük biztos ad majd kölcsön az Apple. :-)

Szólj hozzá!

Címkék: apple

A bejegyzés trackback címe:

https://landiapple.blog.hu/api/trackback/id/tr272034606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása